Over EigenzinnigKind

EigenzinnigKind is een organisatie voor ambulante hulpverlening gespecialiseerd in autisme. Het gebied waarin wij onze hulp aanbieden is in en om Amersfoort en in de regio Gooi- en Vechtstreek.

Geef me de 5

EigenzinnigKind werkt nauw samen met ‘Geef me de 5’, dit is een methodiek die speciaal ontwikkeld is voor mensen met autisme. In 2016 is EigenzinnigKind licentiehouder geworden van deze methodiek.

Licentiehouder zijn betekent dat er gewerkt wordt met de methodiek, we op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen, en dat we geschoold worden door Colette de Bruin, oprichter van de methodiek. Tevens kan er, indien nodig, altijd hulp ingeroepen worden van ‘Geef me de 5’.

Waar

EigenzinnigKind biedt begeleiding bij autisme en is geen behandelcentrum. Daarnaast doen we geen diagnostiek, maar werken we hiervoor samen met collega’s uit de regio.

Voor WIE

De ambulante begeleiding die EigenzinnigKind biedt is voor alle kinderen met autisme of kinderen die een extra uitdaging hebben als het gaat om hun ontwikkeling. Dit kan gaan om kinderen met adhd, kinderen die moeite hebben met plannen en organiseren, maar ook om kinderen met een (zeer) hoge intelligentie waarbij het hen zelf niet lukt om hun talent in te zetten. De begeleiding richt zich op kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar van ieder intelligentie- en ontwikkelingsniveau.
EigenzinnigKind biedt begeleiding in de eigen omgeving van het kind. De eigen omgeving kan zijn: thuis, in de klas, op een BSO, op een woongroep/instelling, of bijvoorbeeld bij de sport.
Meer informatie over de vorm van de begeleiding is te vinden op de pagina werkwijze.

Contact

Bent u nieuwsgierig geworden of heeft u een vraag? U kunt altijd in contact komen met EigenzinnigKind!

Bel of mail gerust naar:
info@eigenzinnigkind.nl
0610263218

Tijdens begeleidingsmomenten nemen wij doorgaans de telefoon niet op, maar u kunt altijd mailen, de voicemail inspreken, of een whatsappbericht sturen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.