Over ons

Visie

‘Eigen zin volgend’, ‘dingen doen zoals hij zelf wil’, ‘eigenwijsheid’, ‘eigengereid’, dit zijn betekenissen die je vindt als je het woord ‘eigenzinnig’ opzoekt. Het zijn tevens termen die een kind met autisme zouden kunnen beschrijven. Onze uitwerking van de term ‘eigenzinnig’ zie je hierboven in een mindmap.

De missie van EigenzinnigKind is ervoor zorgen dat jij als ouder/opvoeder/leerkracht het kind of de jongere begrijpt, zodat het kind of de jongere zich begrepen voelt:

Begrijpen en begrepen worden

EigenzinnigKind heeft de licentie ‘Geef me de 5’, dit betekent dat wij helemaal werken volgens de kernwaarden en werkwijze van deze methodiek:

Autisme begrijpen
Positief contact
Basisrust creëren
Problemen oplossen
Ontwikkeling bevorderen

Wie zijn wij

EigenzinnigKind is in 2015 opgericht door Alineke Bax.
Vandaag de dag werkt EigenzinnigKind samen met andere professionals uit het vak, dit zijn ambulante begeleiders met kennis over de methodiek van ‘Geef me de 5’.

Mijn naam is Alineke Bax. In 2015 ben ik begonnen met EigenzinnigKind. EigenzinnigKind is voortgekomen uit de passie om kinderen te begeleiden die een extra uitdaging hebben zichzelf te ontplooien tot wie ze zijn, samen met de mensen om hen heen die belangrijk voor hen zijn.

Voor het bestaan van EigenzinnigKind werkte ik bij Fornhese op een klinische groep voor kinderen met ontwikkelingsstoornissen. Daarnaast gaf ik individuele begeleiding aan kinderen met een lichamelijke- en fysieke handicap vanuit het persoonsgebonden budget (pgb).
Voordat ik met de opleiding pedagogiek startte heb ik verpleegkunde gestudeerd, de combinatie van deze twee opleidingen ervaar ik als zeer waardevol voor het werk dat ik doe met EigenzinnigKind.

Momenteel bestaan mijn werkzaamheden uit ambulante begeleiding en opvoedondersteuning voor EigenzinnigKind en geef ik tevens cursussen voor ‘Geef me de 5’.

Kosten

Aan de begeleiding door EigenzinnigKind zijn kosten verbonden. Deze kunt u betalen via Zorg in Natura (ZIN), uit het persoonsgebonden budget (pgb) of uit eigen middelen.

EigenzinnigKind is een gecontracteerde jeugdhulpaanbieder in de regio Gooi- en Vechtstreek. Vanaf januari 2019 zijn we ook gecontracteerd in de gemeente Amersfoort, hieronder vallen: Amersfoort, Baarn, Eemnes, Leusden, Woudenberg en Achterveld.

Klachtenreglement

Eigenzinnigkind zal er alles aan doen om de begeleiding zoveel mogelijk op maat te maken. Mocht het toch gebeuren dat u ontevreden bent over EigenzinnigKind lossen wij dit graag op door middel van een persoonlijk gesprek. Wanneer dit gesprek voor u geen uitkomst biedt zijn wij aangesloten bij een klachtencommissie waar u uw klacht kunt neerleggen.
EigenzinnigKind is aangesloten bij Quasir

Wilt u begeleiding ontvangen van EigenzinnigKind dan kunt u contact opnemen met het wijkteam, de gemeente of EigenzinnigKind. Lezingen of workshops worden op aanvraag gedaan.

Contact

Bent u nieuwsgierig geworden of heeft u een vraag? U kunt altijd in contact komen met EigenzinnigKind!

Bel of mail gerust naar:
info@eigenzinnigkind.nl
0610263218

Tijdens begeleidingsmomenten nemen wij doorgaans de telefoon niet op, maar u kunt altijd mailen, de voicemail inspreken, of een whatsappbericht sturen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.