Welkom op de website van EigenzinnigKind!

De kans is groot dat je hier terecht bent gekomen via je ouders of je meester of juf. Waarschijnlijk hebben ze je verteld dat je even een kijkje kon nemen om wat meer te lezen over EigenzinnigKind.

Op deze website staat informatie voor ouders en leerkrachten, maar ook voor kinderen. Het stuk dat je nu leest is het stuk voor kinderen.

In dit stuk vind je wat meer informatie over:

  • Wat is EigenzinnigKind en wat doen ze?

  • Waar kan EigenzinnigKind jou bij helpen?

  • Wie werken er bij EigenzinnigKind?

  • Voor wie is EigenzinnigKind bedoeld?

  • Hoe gaat het als je begeleiding van EigenzinnigKind krijgt?

Onze naam

Misschien ben je wel benieuwd waar de naam van het bedrijf vandaan komt. We vinden EigenzinnigKind een leuke naam, omdat het woord eigenzinnig ‘je eigen zin doen’ betekent en omdat het ook iets zegt over bijzonder zijn. Wij vinden alle kinderen bijzonder, maar we vinden kinderen die graag hun eigen zin doen nog net even iets leuker en bijzonderder en daarom hebben we deze naam gekozen.

Als je in de mindmap kijkt die je aan het begin van de website ziet staan, kun je ook nog zien welke dingen wij nou bijzonder vinden als we met jou, je ouders, juf of meester gaan werken.

WAT doet EigenzinnigKind

EigenzinnigKind is dus de naam van een bedrijf. Bij dit bedrijf werken mensen die heel veel weten over autisme en adhd, maar ook over kinderen die heel erg slim zijn. Zo weten we waar je last van kunt hebben als je bijvoorbeeld autisme hebt, en kunnen we samen met jou een oplossing bedenken voor deze dingen. We kunnen jou bijvoorbeeld uitleggen wat er in jouw hoofd gebeurt en vervolgens slimme plannen of handige trucjes bedenken die jou kunnen helpen.

We praten ook vaak met je ouders of je leerkracht, zodat zij ook weten hoe zij jou het allerbeste kunnen helpen. Als je al wat ouder bent praten we het liefst met jou erbij.

Waar

EigenzinnigKind kan jou helpen op school, thuis, bij jouw sport, of op een andere plek als dat nodig is.

WIE

EigenzinnigKind is het bedrijf van Alineke. Alineke heeft heel veel ervaring in het helpen van kinderen met autisme en adhd.

Alineke werkt samen met andere mensen die ook veel weten over autisme en adhd. Een van deze mensen is Lilian.

Als onze agenda’s te vol zijn met afspraken, dan vragen we wel eens iemand anders om jou te helpen. Als dat zo is dan overleggen we dat altijd eerst met je ouders en met jou, en sturen we een foto van degene die jou komt helpen.

Voor WIE

EigenzinnigKind biedt hulp aan kinderen tussen de 0 en 18 jaar. De meeste kinderen die wij helpen zijn al bij een dokter (psychiater) geweest die hen heeft verteld dat ze autisme of adhd hebben. Soms helpen we ook kinderen die geen autisme of adhd hebben, maar die wel houden van duidelijkheid.

Plan

Als je wordt geholpen door EigenzinnigKind dan maken we samen met jou en je ouders een plan en in dat plan staan doelen. Aan deze doelen zullen we tijdens de begeleiding werken.

Tekeningen

Misschien is het je wel opgevallen dat op deze website veel tekeningetjes staan. Met jou en je ouders zullen we ook vaak tekeningetjes maken. Dit doen we omdat onze hersenen plaatjes beter onthouden dan woorden, door tekeningetjes te maken kunnen we elkaar beter begrijpen. Jij mag zelf ook altijd tekenen, maar het hoeft niet.
Iedereen die bij EigenzinnigKind werkt heeft stiften en papier bij zich om te tekenen.

Doelen

Soms werk je samen met iemand van EigenzinnigKind aan je doelen, en soms zijn je ouders daar ook bij.
We vinden het bij EigenzinnigKind heel belangrijk dat jij je fijn voelt, dus werken we aan jouw doelen op een manier die jij fijn vindt en op een plek die jij fijn vindt.

Camera

We gebruiken ook vaak een camera om de gesprekken die we hebben te filmen, of we vragen je ouders of je juf of meester om iets te filmen wat er thuis of in de klas gebeurt. Het filmen doen we alleen als jij en je ouders hebben gezegd dat het mag.

Vragen?

Als je na het lezen van de informatie op deze website nog vragen hebt, mag je altijd een bericht achterlaten en dan zullen we jouw vraag beantwoorden.

Contact