Gezinsbegeleiding

Gezinsbegeleiding richt zich op de belangrijke mensen om het kind heen. In eerste instantie gaat dit om de ouder/opvoeder, maar het kan ook gaan om broers en zussen, opa’s en oma’s, of de oppas.
Kinderen met een extra uitdaging in hun ontwikkeling, door een ontwikkelingsstoornis, vragen om een meer specifieke opvoeding en dit vraagt geduld en creativiteit van de opvoeder. In de verschillende leeftijdsfasen van het kind kunt u tegen vragen aanlopen als: “Hoe ga ik om met de enorme boosheid van mijn zoon met pdd-nos?” “Hoe zorg ik ervoor dat mijn 9-jarige dochter zich zelfstandig kan douchen en aankleden?” “Waarom loopt samen spelen tussen mijn kinderen altijd uit op ruzie?”
Gezinsbegeleiding is bedoeld voor vragen zoals hierboven beschreven. Door middel van gesprekken en het terugkijken van videobeelden kunnen wij u helpen de oorzaak van het gedrag te herkennen en hier een passende oplossing bij te vinden. Een passende oplossing heeft altijd als doel de zelfstandigheid te vergroten en te zorgen voor een basisfundament voor uw kind.